Sitotisak na tekstil

Sitotisak na tekstil je proces prijenosa boje na tekstil prema modelu definiranom transfer filmom. To je direktna tehnika propusnog tiska, kod koje se rabe visokokvalitetne Plastisol boje koje osiguravaju dugovječnost i postojanost boja prilikom pranja ili izlaganja suncu.

Tisak na tekstil je glavna djelatnost Titan Tiska. U proizvodnom pogonu tiskamo pomoću digitalnog stroja za sitotisak koji osigurava visokokvalitetan i postojan otisak. U ponudi imamo široku paletu boja i modela majica, a tiskati možemo i na donesene majice. U procesu sitotiska rabimo Pantone boje (na bazi vode ili Plastisol) ili tiskamo iz CMYK-a (Plastizol). Tiskati možemo u puno boji (full color),  jednostrano, obostrano ili na više različitih pozicija: srce, prsa, leđa, rukav i sl.

Metoda sitotiska na tekstil je slijedeća:

  • Na tiskovnu formu od svile navlači se emulzija osjetljiva na UV svjetlo koja se potom suši
  • Na osušenu i pripremljenu tiskovnu formu usnimava se film u negativu pomoću UV svjetla
  • Slijedi ispiranje tiskovne forme na kojoj se sada nalazi pozitiv uzorka te se takva tiskovna forma montira na automatski sitotiskarski stroj
  • Na stroju za sitotisak se posebne sitotiskarske boje protiskuju koz uzorak na tiskovnoj formi, što rezultira otiskivanjem motiva na tekstil
  • Potom slijedi proces sušenja, pakiranja i isporuke robe kupcu

Ovisno o potrebama projekta, tiskovnih formi može biti jedna ili više za isti otisak, ovisno o broju boja koji se otiskuje. To je zbog toga jer se za svaku tiskovnu formu s uzorkom koristi samo jedna boja, tako da je za višebojni ili “full-color” otisak potrebno imati više različitih tiskovnih formi za različite boje.

TITANTISAK proizvodni pogon posjeduje svu potrebnu tehniku za obavljanje stitotiska i može otiskivati u vrlo velikim serijama.

Također, ako nemate ideju ili već gotov dizajn, javite nam se i naš dizajnerski tim će Vam pomoći!

Za sve dodatne upite, slobodno nas kontaktirajte.